Thursday, April 10, 2014

Firminis obuolių pyragiukas

Prireiks:
2 kiaušiniai (geriau didesni)
1 stiklinė cukraus (nebūtinai pilna)
1 stiklinė miltų
1-2 obuoliai (geriau rūgštesni)
1 a.š. kepimo miltelių
Griežinėlis sviesto (nebūtinai)
Vanilinio cukraus 
Truputuką rudojo cukraus
Cinamono (pagal skonį)

1. Cukriuką gerai išsukame su kiaušiniais (iki baltumo). Griežinėlį sviesto ištirpdome šilto vandens vonelėje, supilam į paruoštą masę ir gerai išmaišom. 
2. Kepimo miltelius sumaišime su miltais ir persijojant suberiame į tešlą (persijojus miltus tešla išeina puresnė).
3. Obuolius nulupame ir supjaustome norimo dydžio kubeliais, kuriuos apiberiame vaniliniu cukrumi, cinamonu ir gerai sumaišome. Juos sudedame į paruoštą tešlą ir lengvai sumaišome. Galima obuolių ir neįmaišyti, o išdėlioti juos ant tešlos viršaus.
4. Kepimo skardą išklojame sviestiniu popieriumi (geriau rudu, nes beveik niekad neprikepa, ko negalėčiau pasakyti apie baltą sviestinį popierių). 
5. Paruoštą tešlą pilame į skardą. Pyrago viršų apibarstome vaniliniu ir ruduoju cukrumi, nepagailime cinamono.

Kepame 170-180 laipsnių orkaitėje
Traukiame po ~35 min, kai skaniai paruduos

Leidžiame ataušti skardoje (galima lengvai pridengti popierine servetėle).


Šio pyrago skanumas - traški plutelė! Mmm...

Galimi priedai:
Kavos pabarstukai (juos galima berti tiek į tešlą, tiek ant tešlos viršaus)
Kokoso drožlės (jas galima įmaišyti į obuolius)
Džiovintos spanguolės, razinos (tik prieš dedant reiktų išmirkyti šiltam vandenyje, kad suminkštėtų)
Kriaušės, konservuoti ar švieži abrikosai/persikai/ananasai (kartu arba vietoje obuolių)

Skanaus!

No comments:

Post a Comment