Tuesday, September 16, 2014

Jautienos faršu įdarytos paprikos su lęšių garnyru

Prireiks:
4 vidutinio dyždio saldžiųjų paprikų (geriausia pirkti stabiliu pagrindu, kad nenuvirstų skardoje)
500 g jautienos faršo
1 stiklinės rudųjų lęšių
2 didesnių pomidorų
2 didesnių morkų
1 didesnio svogūno
Keletos skiltelių česnako
100 g mėgstamo fermentinio sūrio
Jautienos arba maltos mėsos prieskonių (pagal sksonį)
Druskytės, pipirų (pagal skonį)
Džiovinto baziliko prieskonių (pagal skonį)

1. Nuplauname saldžiąsias paprikas ir išvalome jų vidų. Nupjauname jų viršūnes. Kotelius paliekame - estetiškiau atrodo ;)
2. Jautienos faršą sumaišome su prieskoniais.
3. Nuskutame morkas ir jas sutarkuojame burokine tarka. Lengvai pasūdome.
4. Įkaitintoje keptuvėje kelias minutes apkepame susmulkintą svogūną bei česnaką, suberiame tarkuotas morkas ir dar kelias minutėles pakepame. Sudedame paruoštą faršą ir lengvai apkepame.
5. Paruoštą įdarą sudedame į paprikas, apibarstome džiovintais bazilikais, smulkiai pjaustytais pomidorais ir uždėngiame nupjautomis kepuraitėmis.
6. Išmirkytus lęšius (mirkome mažiausiai valandą) užstatome virti.
7. Likus 10 min. iki kol iškeps paprikos, apibarstome jas tarkuotu fermentiniu sūriu.
8. Išvirusius lęšius pasūdome, pabarstome sūriu ir patiekiame šalia gardžiai kvepiančių paprikų.

Paprikas kepame ~200 lapsnių orkaitėje kokias 40-50 min.
Lęšius verdame 30-40 min., kol pakankamai suminkštės.




Visiems skanių sveikų pietų!

No comments:

Post a Comment