Sunday, April 13, 2014

Traškios sūrio lazdelės su bazilikais ir kmynais

Prireiks:
4 lakštų sluoksniuotos tešlos
~100 g mėgstamo fermentinio sūrio
1 kiaušinio
Džiovinto baziliko ar rozmarino
Kmynų
Druskytės
Pipiriukų
Aitriosios paprikos (jeigu norite šiek tiek aštrumo)

1. Sluoksniuotos tešlos lakštus gerai iškočiojome, kad jie bent jau padvigubėtų. Ant 2 lakštų negailėdami paberiame baziliko, kmynų, druskytės, pagal skonį papipiriname.
2. Sutarkuojame mėgstamą sūrį ir jį tolygiai paskleidžiame ant tešlos.
3. Kai viską paruošiame, ant viršaus uždedame kitus 2 tešlos lakštus ir dar pakočiojame, kad prieskoniai geriau įsispaustų į tešlą.
4. Supjaustome tešlą norimo storio juostelėmis (plonesnės bus traškesnės) ir jas lengvai persukame.
5. Paruoštas juosteles apšlakstome išplaktu kiaušiniu ir sudedame į kepimo skardą. Į kiaušinio plakinį taip pat galima įmaišyti baziliko, kmynų ir druskytės.

Kepame 150-170 laipsnių orkaitėje
Traukiame po ~20 min, kai lazdelės bus gražiai parudusios. Neperkepkite!

Super užkandėlė prie šalto alaus ar tiesiog, kai norisi kažko nesaldaus!

Krimst... :)


No comments:

Post a Comment