Friday, April 11, 2014

Troškintos vištienos blauzdelės su ryžiais ir cukinija

Prireiks:
7 vnt. vištienos blauzdelių
Stiklinės plikytų ryžių
1-2 jaunų cukinijų
Kinietiško pomidorų padažo
Šaukšto grietinės
Skiltelės česnako
Druskytės
Pipiriukų (ir maltų, ir ne)
Įvairiausių kitų prieskonių:
vištienos (jeigu neturit, tiks ir troškinių prieskonių mišinys)
baziliko
aitriosios/saldžiosios paprikos (pagal skonį)
lauro lapų
ciberžolės/ kario (priklausomai, kuo labiau mėgstate paskaninti ryžius)

1. Vištienos blauzdeles nuplauname tekančiu vandeniu, gerai paprieskoniuojame ir padedame šaltai, kad bent 1-2 val. pasimarinuotų. Jeigu neturite laiko - marinavimo procesą galima praleisti.
2. Paruoštą vištieną sudedame į verdantį pasūdytą vandenį, įmetame kelis juoduosius ir raudonuosius pipiriukus, lauro lapą, didesnę česnako sksiltelę ir verdame gerą 30 min. Tuomet nupilame vandens perteklių ir paliekame tiek, kad šlaunelės būtų iš dalies apsemtos.
3. Dubenėlyje sumaišome kinietišką pomidorų padažą su grietine ir supilame į puodą su vištiena. Pamaišome ir dar patroškiname 15 min.
4. Tuo tarpu išverdame ryžius, paskanindami juos ciberžolės/ kario prieskoniais.
5. Kai viskas jau paruošta - keptuvėje lengvai apkepame (1-2 min. kiekvieną pusę) plonai supjaustytus ir paprieskoniuotus (druska, pipirais, bazilikais) cukinijos griežinėlius.

Viskas, puikūs ir sveiki pietūs jau garuoja :)

Serviruojame ir skanaus!


No comments:

Post a Comment